Salters' Garden

Salters' Garden
(Photo: Drew Bennellick)


Citymapper
Citymapper

Journey Planner

Salters' Garden is framed by Roman House, the Salters' Hall and part of the Roman Wall.

This year, following major building redevelopment, the garden joins the neighbouring sites of St Alphage Garden and the Brookfield/Schroder space to form the largest public space created in the City since WW1.

The garden is set out to a design by David Hicks in 1995 to commemorate the 600th anniversary of the Salters' Company. It is sunk below street level in a formal style of box hedging, lawn, pergolas, gravel pathways and paving, with colour provided by climbing roses.

Recently the garden has been further developed with accessible routes, better lighting of the Roman Wall, additional hornbeam hedging and a new decorative water feature at the east end. Stonemason Lida Lopes Cardozo Kindersley carved the inscription on the water feature. There is also a new east entrance into the neighbouring gardens.

Gardener: Mr F. Wright

Share this Garden

Pin It Tweet email